Home » Palliatieve zorg in Den Haag: Is het iets voor u?

Palliatieve zorg in Den Haag: Is het iets voor u?

palliatieve zorg den haag

Palliatieve zorg is een medisch specialisme dat gespecialiseerde behandelingen biedt om de symptomen te verlichten van iemand die stervende is. Dit kan helpen bij alles van pijn en angst tot depressie en isolement. 

Palliatieve zorg in Den Haag is niet zo gebruikelijk als het zou kunnen zijn, maar het is niet moeilijk te vinden. U moet alleen weten waar u moet zoeken. Lees verder om meer te weten te komen over palliatieve zorg in Den Haag en of deze optie iets voor u is.

Palliatieve zorg in Den Haag

Palliatieve zorg is in Den Haag beschikbaar voor mensen die terminaal ziek zijn, een levensverwachting van minder dan 6 maanden hebben, of ernstige pijn lijden en behandeld moeten worden. Deze diensten kunnen worden verleend in een ziekenhuis of kliniek. Hospices mogen ook palliatieve zorg verlenen. Hospicezorg wordt ambulant verleend, meestal bij de patiënt thuis of in het hospice zelf.

Voor- en nadelen van palliatieve zorg in Den Haag

Palliatieve zorg is een optie voor mensen die worden geconfronteerd met bepaalde ernstige ziekten waarbij er geen hoop op herstel is. Hieronder vallen kanker, neurodegeneratieve ziekten, vergevorderde diabetes en andere aandoeningen. Als u wordt geconfronteerd met een ernstige ziekte waarvan u weet dat die waarschijnlijk tot de dood zal leiden, kan palliatieve zorg u helpen om te gaan met de emotionele en praktische aspecten van uw levenseinde.

In sommige gevallen kan palliatieve zorg mensen met een ernstige ziekte in staat stellen langer en gelukkiger te leven. Palliatieve zorg geneest geen symptomen en verbetert de algehele gezondheid niet, maar kan patiënten wel helpen een gezonder en onafhankelijker leven te leiden.

Waar kan ik palliatieve zorg vinden in Den Haag?

Als u meer wilt weten over palliatieve zorg in Den Haag, kunt u met uw arts of zorgverlener praten of een website bezoeken met een lijst van ziekenhuizen en klinieken die palliatieve zorg bieden in Den Haag. U kunt ook uw plaatselijke ziekenhuis of kliniek bellen om te vragen of zij deze zorg aanbieden.

Als u geen arts of ziekenhuis in de buurt heeft, kunt u ook palliatieve zorg in Den Haag vinden door te zoeken naar palliatieve zorgdiensten in de regio waar u woont. Er kan een vereniging, liefdadigheidsinstelling of steungroep voor palliatieve zorg in uw omgeving zijn.

Conclusie

Palliatieve zorg is een optie voor mensen die aan bepaalde ernstige ziekten lijden waarbij er geen hoop op genezing is. Hieronder vallen kanker, neurodegeneratieve ziekten, vergevorderde diabetes en andere aandoeningen. Als u wordt geconfronteerd met een ernstige ziekte waarvan u weet dat die waarschijnlijk tot de dood zal leiden, kan palliatieve zorg u helpen om te gaan met de emotionele en praktische aspecten van uw levenseinde.

In sommige gevallen kan palliatieve zorg mensen met een ernstige ziekte in staat stellen langer en gelukkiger te leven. Palliatieve zorg geneest geen symptomen en verbetert de algehele gezondheid niet, maar kan patiënten wel helpen een gezonder en onafhankelijker leven te leiden.

Stephanie Larson

Back to top