Home » Hoeveel slaap heb je nodig?

Hoeveel slaap heb je nodig?

Verzachtend – vertrouw erop dat je humeur verlicht en je goed voelt. Het zal je helpen je dag goed te beginnen, vaak. Doe uw boodschappen vroeg in de middag en neem dan misschien een fruitsalade voordat u naar huis gaat, en neem nog een glas wijn op de avond van uw boodschappen. Daarna wordt het er niet makkelijker op.

Komt u dat bekend voor? Waarschijnlijk kunt u zich ermee vereenzelvigen dat u zich een beetje chagrijnig en gespannen voelt bij het begin van uw dag, en dat de volgende dag de vaart erin blijft. Misschien slaagt u er zelfs in om op tijd te zijn voor uw trein of bus, maar de volgende dag vindt u het veel moeilijker om u te herinneren waarvoor u betaald hebt, aan wie en waar u het geld gelaten hebt.

Af en toe realiseer je je dat je misschien meer tijd had moeten nemen om een fatsoenlijke lunch voor jezelf klaar te maken, maar dan vraag je je af waarom je niets van je vriend hebt gehoord, of waarom het zo moeilijk is om te onthouden wat je aan treinkaartjes hebt uitgegeven terwijl een vriend het je heeft gegeven.

Je bent iemand die niet tegen problemen kan. Iemand die niet tegen stress kan en veel van de eer opeist. Helaas bent u ook iemand die niet altijd van verandering houdt, maar het wel accepteert voor wat het is.

Wat is er mis met u?

Veel mensen richten zich alleen op de dingen die ze leuk vinden aan hun leven. Vaak worden de dingen die ze niet leuk vinden het excuus waarom ze een probleem niet kunnen aanpakken of een taak niet kunnen uitvoeren.

Als je denkt dat je saai bent, gewone As hebt en geen verrassingen, kijk dan wat er gebeurt als je reparaties uitvoert. Plotseling moet je badkamers gaan opruimen of dingen op orde brengen.

Misschien denk je dat je moe bent omdat je vannacht niet genoeg geslapen hebt. Als je om 23.00 uur naar bed bent gegaan en pas om 1.00 uur wakker wordt als de wekker gaat, dan is het tijd om het wat rustiger aan te doen, te onderzoeken waarom je zo lang hebt geslapen, een nachtje vrij te geven en dan zelf naar bed te gaan.

Het is allemaal goed en wel om tegen jezelf te zeggen dat je moe bent, maar vaak voel je je gewoon lui. Je weet dat als je iets deed wat je wilde doen en het deed, dan zou je moe zijn. Als je het niet doet, dan is het gewoon je lichaam dat tegen je schreeuwt.

Het is je lichaam dat je vertelt dat het niet moe is.

Je lichaam is slim, als je lichaam je vertelt dat het moe is, vertelt het je dat het manieren probeert te bedenken om niet meer moe te zijn.

Het zou uitputtend, tijdrovend, energieverslindend en frustrerend zijn om de hele dag te werken, de hele nacht door te werken en onszelf vervolgens ziek te slapen.

Zin in een potje racquetball?

Dan is het etenstijd, je moet tenslotte eten. Uitgaan is één ding, maar moe, chagrijnig en hongerig thuiskomen is iets anders. Dus eten, eten, pudding, koolsoep, dat is de normale gang van zaken.

Waarom kiezen we dan soms voor junkfood? Waarom willen we altijd meer. Als het zo veel goedkoper is om afhaalmaaltijden te kopen, vragen we ons af waarom we geen afhaalmaaltijden eten?

Wel, omdat we moe zijn. Het is dus logisch dat als we in het pikkedonker willen lopen, we op een verhoogd platform moeten staan, als we op gelijke grond zouden staan. Als het pikdonker is, zouden we moe zijn en de manier waarop we zien is de enige manier waarop we kunnen zien.

Als we willen squashen, zouden we naar de tennisbanen in het centrum moeten rijden, die slechts 100 meter verderop liggen.

Als we willen zwemmen zijn de rivieren om ons heen vele malen groter dan wij en kost het ons dus veel energie om te blijven zwemmen.

Het hele doel van sport is je lichaam energie te geven om krachtiger te bewegen en zo meer calorieën te verbranden. Elk onderdeel van je levensstijl, tot en met de hoeveelheid slaap die je krijgt, moet harder voor je werken.

In de winter is het erg moeilijk om activiteiten vol te houden door de kou en het gebrek aan verwarming in onze huizen, dus het is gemakkelijk om op te geven.

Neem van tevoren calorieën in de hand en zeg tegen jezelf dat ik gewoon alles moet doen wat ik wil om een gezonde levensstijl te hebben.

Stephanie Larson

Back to top